Programjaink

Mesekuckó – meseház

A programsorozat jelenleg szünetel. Megfelelő számú (6 fő) komoly érdeklődő esetén újraindítjuk.

 

mesekucko-mesehazA Lemniszkáta Mese Segítő Ház mesemondó-délutánokat hirdet nagycsoportos óvodás és első osztályos gyermekek számára minden szerda délután 16.30-tól 17.30. –ig.­*

A foglalkozás közben a gyerekek beleélhetik magukat abba a világba, ahol a legotthonosabban érezhetik magukat: az igazi mesék világába. A mesehallgatás során fejlődik a gyermekek nyelvi-kommunikációs készsége, fantázia-képessége, problémamegoldó készsége, szociális képességei. Mindeközben újból és újból megmerítkezhetnek a mesék morális tartalmat hordozó világában. Ezzel lelki-szellemi erőt kapnak a hétköznapi óvodai, iskolai, otthoni élethelyzetek, esetleg konfliktusok kezeléséhez. Ugyanakkor a testi-fizikai szinten bizonyított tény a mesehallgatás egészségmegőrző, illetve gyógyító funkciója. Mindezt úgy is fogalmazhatjuk: az igazi mese összeköti az Eget a Földdel. Ezt a lehetőséget kínáljuk föl ez úton a szülőknek és gyermekeiknek.

A foglalkozásokat Szentkúti Márta meseterapeuta tartja.

Cím: 8360. Keszthely, Meggyfa u. 15/b.

A foglalkozásokon egy alkalommal legfeljebb hat gyermek vehet rész, felnőtt kísérővel. A korlátozott létszám miatt kérjük, hogy a részvételi szándékot előre jelezzék a (06-83) 310-230-as telefonszámon.

A részvételi díj egy alkalommal 500.- Ft.

­* Megbeszélés szerint más időpont is lehetséges.


 

Gyermek-euritmia foglalkozás

Euritmia – görögből fordítva „jó ritmus” – a láthatóvá tett beszéd és zene művészete, mely az ember legtermészetesebb mozgásaiból született. Megjelenik benne a fizikaiság ritmusaitól kezdve – pl. légzés-, és szívritmus – az érzelmi egyensúlyon át a szellemi (ön-) megismerésig mindaz, amit korunkban a legnehezebb megteremteni: a harmonikus ember kialakítása, illetve támogatása; és a mára újra közkedveltté vált művészi kreativitás.

Természetesen minden életkorban más-más módon kell, hogy mindez megjelenjen, éppen ezért az egészen kicsiknél a mozgásokat meseképekbe ágyazva végezzük. Ezt azért tesszük, hogy a gyermek egy belső kép alapján mozduljon az utánzás segítségével, ne külső utasításra. Ennek haszna a felnőtt korban mutatkozik meg igazán, a szabad cselekvésben. A pedagógiai euritmia célja ebben az életkorban (3-6 év), hogy a gyermek szervei a lehető legegészségesebb módon alakítsák ki önmagukat, valamint működésük ritmusát. Egy-egy foglalkozás mindössze húsz percet vesz igénybe, mert ekkor az utánzás képessége még éppen hogy csak kialakulóban van.

2010 októberétől először nyílik lehetőség arra, hogy Keszthelyen is találkozhassanak a gyerekek – és igény szerint a felnőttek is – ezzel a testet-lelket-szellemet harmonizáló mozgásművészettel. Ez a művészeti ág a huszadik században született, az ember ismeretéből táplálkozik, és a jövő felé mutat.

A foglalkozásokat Szentkúti Ferenc vezeti:

„Jómagam euritmia-művésztanár vagyok. Az ötéves, nagyrészt magyarországi nappali színpadi- és pedagógiai euritmia-képzést követően a svájci Dornach-ban, a Goetheanum-ban vizsgáztam. Ezután fél évet Salzburgban töltöttem, mint gyakornok. 2010 januárja óta vagyok ismét Magyarországon – fél évet dolgoztam gyerekekkel a sormási, Waldorf-irányban tevékenykedő óvodában. Jelenleg Székesfehérváron és Nagykanizsán is tartok felnőtteknek műkedvelő euritmia-foglalkozásokat.”

Normal 0 false 21 false false false HU X-NONE X-NONE

Kedves Szülők, Pedagógusok!

 

            A Lemniszkáta Mese Segítő Ház kétnapos, 12 órás kurzust indít A mese világa címmel. Az érdeklődők saját élmények segítségével személyes tapasztalatot szerezhetnek az igazi mesevilágról, a mesevilág és a hétköznapi élet kapcsolatáról.

 

Helyszín:

8360. Keszthely, Móra Ferenc u. 5. Móritz Panzió

Választható időpontok:

2012. április 13-14, péntek-szombat

2012. április 27-28, péntek-szombat

            A kurzust legalább hat, legfeljebb 12 fő részvétele esetén indítjuk. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk. A jelentkezés határideje:

2012. március 13, illetve 2012. március 27.

            Elhelyezés a kurzus helyszínén, két-, ill. háromágyas szobákban. A szállásköltség 4.500.- Ft/nap; + igény szerint reggeli. Az érdeklődők részletes tájékoztatást találhatnak a www.booking.com utazási oldalon, a Keszthely/Guest Haus Móritz címszó alatt.

 

            A kurzus pontos programját a jelentkezők igényeinek figyelembe vételével alakítjuk ki, ezért kérjük, hogy az érdeklődők minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat. A jelentkezés e-mail-ben elküldhető a mesehaz.keszthely@gmail.com címre.

 

            A kurzus részvételi díja 600.- Ft/óra

 

            A kellemes helyszínen szervezett rendezvény lehetőséget nyújt kötetlen beszélgetésekre, pihenésre, sétára a Balaton-parton: ez a két nap felüdülés lehet a testnek, a léleknek és a szellemnek egyaránt.

 


 

Jelentkezési lap

 

Név:

 

Cím:

 

E-mail:

 

Foglalkozás:

 

Milyen módon érdeklődik a mesék világa iránt? (mint szülő, pedagógus, könyvtáros, szociális munkás, stb.)

 

Mit szeretne kapni ettől a kurzustól?

 

 

 

 

Hogyan szeretné hasznosítani a kurzus tapasztalatait?

 

 

 

 

 

 

Melyik a kedvenc meséje?

 

 

 

 

A szállással, étkezéssel kapcsolatos igény megjelölése:

kétágyas szobában szeretnék aludni; háromágyas szobában szeretnék aludni

Reggelit kérek nem kérek